Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Miška Kvakin

5. 7. 2012 14:19
Autore vy uvažujete úplně stejně

jako talibánští křesťané Vít a Siemko. Berete Bibli jako doslovný přepis skutečnosti. Přestože vy se na to díváte jinak než oni. :-)

3 0
možnosti
VN

Viktor N.

5. 7. 2012 14:43
Re: Autore vy uvažujete úplně stejně

tragická nevzdělanost (ignorance) autora a většiny přispěvovatelů zde. Docela se nestačím divit.

3 0
možnosti
VTAJK

Vaska Trubačev a jeho kamarádi

5. 7. 2012 13:42
Váš článek vychází z premisy,

že podle Bible byl odjakživa hřích, aby bratři vstupovali do partnerství se setrami. Což je chyba. Ti, kdo dané příběhy psali a kdo je pak celá staletí tradovali a kdo je pak dávali dohromady (neboť tak vznikal Starý zákon), samozřejmě nebyli tak blbí, aby si neuvědomili, že potomci Adama a Evy byli sourozenci. Bible uvažuje dějinně, tj. do určité doby se nad tím nepozastavuje, pak daný jev zcela mizí. Ještě praotec Abrahám měl za ženu svoji sestru Sáru. Z logiky těch starověkých pisatelů to tak být muselo, jinak by si "rozrození" lidí nedovedli vysvětlit (ostatně Adam takřka obcoval sám se sebou, protože Eva byla z jeho žebra).

Čili - do určité doby to z dobrých důvodů šlo, teď už to z neméně dobrých důvodů nejde. Podobný případ je mnohoženství, které v podstatě nikdy není v Bibli přímo zpchybněno, nota bene odsouzeno, ale v určité době prostě mizí a za křesťanský se bere monogamní vztah.

Objevil jste stokrát poznané a nikdy nepopírané.

3 0
možnosti
VN

Viktor N.

5. 7. 2012 13:53
Re: Váš článek vychází z premisy,

Nicméně jestli se nemýlím, tak to znamenalo „první lidé“, neboli „člověk“ a „člověka“. Brát to čistě slovo od slova jako pouze dva jedinci „bratr a sestra“ může jen nevzdělanec. No a tím autorovi vlastně napovídám, že by měl ten svůj blábol s lehkým  uzarděním stáhnout…

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2561x
Obyčejný muž, který vždycky tvrdil, že chlapi nepláčou. Ale časy se mění.
Oblíbený citát:
„Pes není zvíře, pes je přítel“
Psí prosba
www.skubna.eu
Blog skubna.eu

Seznam rubrik

Oblíbené články