Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zažili jste někdy pocit absolutního štěstí?

Tuto otázku mi položil můj kamarád, který žije ve Švédsku a dost mě tím zaskočil. V hlavě mi okamžitě začalo šrotovat, kdy jsem zažil nějaké obrovské štěstí, ale nic mě nenapadlo.

Schválně si tuto otázku položte sami sobě, ale musí to být absolutní štěstí. Nestačí odpovědět, třeba když se mi narodilo dítě. To sice štěstí také je ale takové obyčejnější, jestli mi rozumíte.

Můj kamarád žije v takovém malém satelitním městečku, kde nejsou žádné paneláky a každý tam má svůj typický švédský dřevěný domek. Všichni si tam žili v nerušeném poklidu, až do doby kdy se do jednoho z domů asi před dvěma a půl lety nastěhovala rodina přistěhovalců. Tehdy měli tři děti, dnes jich mají pět a šesté na cestě. Abych nechodil kolem horké kaše, byli to cikáni z Albánie. Číst a psát neumí a je pro mě nepochopitelné jak přišli na to, že emigrují a zrovna do Švédska. Automaticky dostali politický azyl, ačkoliv to žádní političtí uprchlíci nejsou.

Možná byli v Albánii diskriminováni, někdo po nich chtěl, aby pracovali, a to oni nemůžou, protože jsou kočovníci, kteří se živí tím že kradou. Dnes už sice tolik nekočují, ale kradou o to víc. Nebo v Albánii nemají černé sněhuláky. Ty sice nemají ani ve Švédsku ale tam po nich zase nikdo nechce, aby pracovali. Všechno dostanou zadarmo. Moje babička tomu říkala opičí výchova.

Normálně se lidem, kteří žijí na úkor ostatních, říká příživníci, ale v dnešní nemocné společnosti je to tzv. diskriminovaná menšina.

No a pro domorodé obyvatele satelitního městečka začal každodenní horor. Nepořádek, krádeže a řev až pozdě do noci. Každodenní návštěvy policie, kterou ale tito diskriminovaní měli na háku. Policajti vždycky přijeli a odjeli. Měli strach nějak zasáhnout, aby nebyli obviněni z rasismu. Chápete tu absurditu?

Příživníci si ze štědré švédské sociální podpory dokonce koupili auto!!! A nepořádek a hluk se ještě zvětšil. O děti se vůbec nestarali, ty pobíhaly polonahé po ulici až pozdě do noci. Jejich přirozeností je ničit všechno kolem sebe. Některé chodily žebrat do města a na nádraží, ačkoliv žebrání je ve Švédsku zakázané. Nezasáhla ani jindy zcela nekompromisní švédská sociálka. Ze stejného důvodu jako policie, ze strachu aby nebyla obviněna z rasismu.

Nejbližší sousedé těchto přistěhovalců prodali své domy hluboko pod cenou a odstěhovali se jinam.Už se chtěl odstěhovat jinam i můj kamarád ale naštěstí odejel na týden do Čech. Když se vrátil tak šel se psem na procházku a na ulici najednou nebyl nepořádek! A on zjistil, že nepřizpůsobivá verbež už tam nebydlí!

A V TU CHVÍLI HO ZAPLAVIL POCIT ABSOLUTNÍHO ŠTĚSTÍ !!!

Ačkoliv jsou Švédové uzavřenejší a nijak moc se nedruží, tak odchod této problémové rodiny všichni společně oslavili a celé satelitní městečko žije v dočasné euforii. Ale v podvědomí strach zůstává. Co když se vrátí? Nebo přijdou jiní?

A toto vše způsobila jedna jediná nepřizpůsobivá rodina příživníků z Albánie, po které zůstal jen zdemolovaný dům. Jak jinak.

Autor: Drahomír Škubna | pátek 12.6.2015 11:30 | karma článku: 20,86 | přečteno: 542x
  • Další články autora

Drahomír Škubna

Možnost volby

V nejbližší době má být přijat nový zákon o kouření a ministr zdravotnictví má návrhy opět mimo mísu. Tentokrát si vzal na pranýř restaurace. Jsem nekuřák a kouření mi vadí všude. Jenže v restauraci mám alespoň možnost volby. Když tam přijdu a je tam zakouřeno, tak se otočím na podpatku a odcházím. Hulí se zejména v čínských restauracích, tam ani neví, že se nějaké zákony mají dodržovat. Teď všichni kuřáci vylezou z hospod a budou hulit na ulici. A to mi vadí a tady už možnost volby nemám !!! Teď se smradu z cigaret už nevyhnu vůbec.

3.9.2012 v 16:54 | Karma: 15,87 | Přečteno: 820x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Jágr dopoval !!!

Toto jsou palcové titulky z bulvárního deníku Blesk, ze dne 21. srpna 2021. Byla mu zjištěna nepovolená hladina zakázané látky Čoko, kterou překročil o 3 tisíciny miligramu. K tomuto zjištění došlo úplně náhodou, když Jágr, který již 8 let hokej nehraje, navštívil svého lékaře, protože byl nachlazen a při té příležitosti mu byla odebrána krev pro laboratorní vyšetření. Samotný Jágr se okamžitě od jakéhokoliv dopingu distancoval, nicméně někteří renomovaní odborníci tuto možnost připouští a odůvodňují to tím, že k překročení povolené hodnoty mohlo dojít nadměrnou konzumací oplatků Tatranky.

27.8.2012 v 16:18 | Karma: 25,43 | Přečteno: 1924x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Jak jsem byl nakupovat

Nerad chodím nakupovat a různé hypermarkety nebo supermarkety úplně nesnáším. Někdy tam ale musím a vždycky mně tam nějakým způsobem ošidí. Snažím se tomu čelit tím, že kupuji jen několik málo věcí a předem si přesně spočítám kolik budu u pokladny platit. Někdy ale zapomenu, že musím být ve střehu a tak jsem byl opět okraden, tak jak to popisuji v následujícím textu.

27.8.2012 v 8:50 | Karma: 17,74 | Přečteno: 1358x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Maminko, můžou být, podle bible, bratr a sestra manželé ?

Tuto nezáludnou otázku položil své mamince malý zvídavý klučina v jednom americkém televizním seriálu. Normálně se na seriály nedívám a úplně je nesnáším, říkám tomu 1000 dílů o ničem. Ale do tohoto dílu jsem přepnul úplně náhodou a ta jeho otázka mne zaujala. Maminka nechápe proč se jí na to její synek ptá a už vůbec nerozumí tomu proč podle bible? A tak mu odpoví, ať se zeptá učitelky ve škole. Klučina si jen zabrumlá, že se jí ptát nebude, že se jí už ptal a když to nevěděla před týdnem tak teď to také vědět nebude. Ale vrtá mu to v hlavě a hledá logické vysvětlení.

5.7.2012 v 13:28 | Karma: 22,24 | Přečteno: 1436x | Diskuse| Ostatní

Drahomír Škubna

Saganovo zbabělé vítězství

Pokud sledujete cyklistiku a dívali jste se v neděli na přímý přenos 1. etapy z Tour de France, tak jste na vlastní oči viděli vítězství mladého slovenského cyklisty Petera Sagana. Byl by to obrovský úspěch, kdyby to bylo férové vítězství a nezanechalo po sobě hořkou pachuť. Zvítězit takovým způsobem, jak to předvedl Peter Sagan, je prostě zbabělost. To říkám s plnou vážností i když novináři oslavuji Sagana jako nějakou hvězdu. Tak se prostě hvězdy nechovají!

2.7.2012 v 11:45 | Karma: 29,05 | Přečteno: 4252x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2561x
Obyčejný muž, který vždycky tvrdil, že chlapi nepláčou. Ale časy se mění.
Oblíbený citát:
„Pes není zvíře, pes je přítel“
Psí prosba
www.skubna.eu
Blog skubna.eu

Seznam rubrik

Oblíbené články